Ce mai (re)amenajeaza romanii pe perioada verii?

Romanii au demonstrat de-a lungul anilor o abilitate remarcabila de a-si adapta locuintele la nevoile actuale, cat si la influentele moderne in materie de design interior. Exista diverse motive pentru care romanii aleg sa isi (re)amenajeze casele in timpul verii: pe de o parte, sezonul cald ofera conditiile ideale pentru majoritatea lucrarilor de renovare si reamenajare, iar pe de alta parte, vara majoritatea oamenilor au mai mult timp liber.

Pandemia COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra modului in care romanii si-au perceput locuintele. Cum am fost nevoiti sa lucram de acasa, multi dintre noi am simtit o nevoie acuta de a ne crea spatii mai confortabile, adaptate la noile cerinte de lucru si viata.

Fiecare familie isi doreste o locuinta care sa reflecte personalitatea si stilul de viata al membrilor sai. De aceea se pune un accent deosebit pe detalii si pe elementele care fac din casa acasa, prin piese de mobilier personalizate, decorarea peretilor cu fotografii de familie sau opere de arta originale.

Acestea fiind spuse, hai sa vedem cam cu ce proiecte se indeletnicesc romanii pe perioada verii:

Pe locul 1, reamenajarea spatiului exterior

Vara este sezonul in care multi romani cauta o oaza de relaxare. Dorinta de a-si petrece cat mai mult timp in aer liber, fara a parasi confortul propriei locuinte, ii motiveaza sa investeasca in amenajarea spatiilor exterioare. Un trend in crestere este crearea unor zone de relaxare in aer liber, cu mobilier confortabil, pergole, si chiar bucatarii de vara. 

Pentru a face fata arsitei, o piscina in gradina va face minuni pentru confortul si relaxarea familiei. De asemenea, amenajarea unor mici fantani arteziene sau a unor dusuri exterioare completeaza perfect aceste spatii de racorire.

Pe locul 2, transformarea interioarelor

La interior, verile romanesti sunt marcate de dorinta de a aduce mai multa lumina in spatiile de zi. Redecorarea livingurilor pentru a crea un mediu luminos si deschis este una dintre prioritati. Multe persoane prefera peretii vopsiti in culori deschise, mobilier in tonuri neutre sau pastelate, iar accesoriile decorative cat mai minimaliste si elegante. 

Cum bucatariile sunt centrul activitatii casnice, vara aduce nevoia unor spatii de lucru practice si bine organizate. Modernizarea bucatariilor prin instalarea de noi aparate electrocasnice eficiente energetic si organizarea spatiilor de depozitare sunt proiecte destul de comune. 

Nu putem omite baia! Amenajarea unei bai pe perioada verii ofera oportunitatea perfecta pentru a aduce imbunatatiri semnificative, beneficiind de conditiile ideale pentru lucrari de renovare. Una dintre principalele provocari in amenajarea unei bai este optimizarea spatiului disponibil. Indiferent de dimensiunea baii, un design functional este esential pentru a asigura un flux logic si eficient al activitatilor zilnice. 

In ceea ce priveste alegerea echipamentelor sanitare si a mobilierului, romanii investesc tot mai mult in produse de calitate, care combina designul modern cu tehnologia avansata. De exemplu, cabinele de dus cu functii de hidromasaj, modele de tip walk-in sau cele cu sistem de incalzire integrat sunt tot mai cautate. La fel si bateriile de chiuveta si dusurile cu senzori, care economisesc apa.

Pe locul 3, spatii destinate muncii si hobby-urilor

Pandemia a accelerat tendinta de amenajare a birourilor de acasa, iar vara ofera oportunitatea perfecta pentru a imbunatati aceste spatii. Amenajarea unui birou pentru acasa confortabil, cu mobilier ergonomic si iluminarea adecvata, s-a dovedit esentiala pentru productivitate. 

Pentru cei pasionati de diverse activitati creative, vara este momentul ideal pentru a-si amenaja ateliere de pictura, sculptura, bricolaj sau alte activitati. Familiile cu copii vor sa le ofere acestora spatii sigure si distractive pentru a-si petrece timpul liber. Amenajarea unor zone de joaca in interiorul casei, dotate cu jucarii si mobilier adecvat varstei, cu leagane si tobogane, sunt proiecte care aduc bucurie celor mici.