S-a dat startul curateniei de primavara! Iata cateva trucuri de la specialisti, care-ti eficientizeaza procesul in baie!

Primavara nu este doar un moment al renasterii naturii, ci cel mai bun prilej de reinnoire personala si, implicit, pentru spatiile in care traim. Gandindu-ne la curatenia de primavara,la o prima vedere baia nu pare sa fie cea mai problematica incapere din locuinta noastra, dar merita o atentie speciala. Sa nu uitam ca este locul unde ne incepem si incheiem ziua, deci incaperea trebuie sa reflecte o stare de bine si curatenie.

A face curatenia de primavara in baie nu se reduce doar la a sterge murdaria acumulata, ci la a transforma intregul spatiu intr-o incapere ordonata, igienizata, frumos parfumata. Intr-un mediu curat, riscul de dezvoltare a bacteriilor si mucegaiului scade semnificativ, contribuind astfel la sanatatea tuturor membrilor familiei.

Procesul de curatenie in baie incepe cu organizarea timpului si a produselor necesare

Inainte de a incepe efectiv curatenia trebuie sa ne organizam spatiul si materialele necesare. Specialistii in curatenie recomanda sa ne dedicam cel putin o jumatate de zi curateniei baii, in functie de dimensiunea si gradul de murdarie al acesteia. 

De asemenea, este important sa ne asiguram ca avem la indemana toate produsele de curatat necesare - solutii antibacteriene, dezinfectante, sapunuri speciale pentru diferite suprafete. Asta iti va economisi timp si iti va permite sa cureti baia mai eficient.

Curatenia de primavara din baie trebuie sa fie profunda

Specialistii in curatenie subliniaza importanta curatarii profunde a tuturor suprafetelor si obiectelor sanitare. Incepe cu piesele de rezistenta ale oricarei bai: chiuveta, toaleta, cada sau modelul de cabine de dus walk in

Chiuveta acumuleaza reziduuri de sapun si pete de apa, in timp ce toaleta poate fi un focar de bacterii si microorganisme. Utilizarea unor solutii antibacteriene puternice si a unor perii dedicate pentru fiecare suprafata permite o curatare profunda si eficienta. De exemplu, in cazul toaletei este esential sa curatam nu doar vasul pe interior, ci si exteriorul acestuia, inclusiv baza si capacul, locuri neglijate.

Rosturile dintre placile de faianta si garniturile de la cabina de dus sunt adesea ignorate, acumuleaza mucegai si murdarie (dincolo de faptul ca sunt inestetice, au si un risc pentru sanatate). Foloseste un produs destinat curatarii rosturilor, aplicat cu o perie de dinti veche sau o perie speciala, pentru a indeparta cat mai eficient murdaria acumulata. 

Inclusiv oglinzile, gresia si faianta necesita o ingrijire speciala. Dupa curatarea cu solutii adecvate fiecarei suprafete, poti folosi un produs de lustruire sau chiar solutii naturale pe baza de otet diluat pentru a le oferi stralucire. 

Nu uita nici de manerele usilor, intrerupatoarele de lumina si alte suprafete pe care le atingem in mod obisnuit. Alege dezinfectanti de calitate care sa elimine germenii si bacteriile.

Combaterea calcarului: solutii eficiente

Unul dintre cei mai mari inamici ai curateniei in baie este calcarul, care se acumuleaza pe robinete, dusuri si pe peretii cabinei de dus. Specialistii recomanda utilizarea unei solutii pe baza de acid citric sau otet, care sunt extrem de eficiente in dizolvarea depunerilor de calcar. 

Aplicarea acestor solutii ar trebui facuta cu prudenta, folosind manusi si cu geamurile larg deschise, pentru a evita inhalarea vaporilor. Dupa aplicarea solutiei, este important sa lasam sa actioneze cateva minute inainte de a clati cu apa din abundenta.

La final folosim odorizantele

Dupa ce am terminat curatenia baii, nu putem neglija importanta unui mediu placut si proaspat. Utilizarea odorizatoarelor de camera sau a uleiurilor esentiale poate transforma baia intr-un spatiu mai primitor si relaxant. Aromele de eucalipt, lavanda sau citrice sunt alegeri populare, care nu doar ca miroase placut, dar au si proprietati antibacteriene si antifungice.