Blog
-
Decembrie 02, 2024
In viata de zi cu zi, orice decizii mici - cum ar fi ce alegem sa mancam, cum ne deplasam sau cat timp petrecem sub dus - influenteaza viitorul planetei. Poate cel mai elocvent exemplu este rutina zilnica de igiena; cu alte cuvinte, daca alegem un dus rapid sau preferam o baie fierbinte, indelungata, doar-doar mai scapam de stresul acumulat peste zi.
Oricat de personala pare o astfel de decizie, implicatiile alegerii noastre sunt pe termen lung, mai ales ca vorbim de un consum (nejustificat, intr-o oarecare masura) de apa, energie si impactul asupra mediului.
Ceea ce face decizia cu atat mai intriganta este faptul ca multi dintre noi nu o constientizam. Poate ca in momentele de introspectie realizam ca dusul rapid economiseste timp sau ca baia prelungita ne aduce o senzatie de calm si destindere, dar rareori calculam cati litri de apa se consuma sau de cati kilowati-ora depinde confortul pe care
-
Noiembrie 25, 2024
Fiecare deceniu aduce creeaza noi provocari pentru industrie, influentate de cerintele (tot mai stricte) de sustenabilitate, eficienta energetica, estetica si chiar functionalitate. In cursa pentru excelenta, materialele versatile, capabile sa indeplineasca simultan multiple cerinte, devin baza dezvoltarii industriale si creative.
Iar un bun exemplu este acrilul. Cu o istorie ce isi are radacinile in primele decenii ale secolului XX, acrilul a evoluat rapid dintr-un material experimental intr-unul esential in varii industrii. Ascensiunea acestuia se datoreaza combinatiei unice de proprietati: calitatea remarcabila, rezistenta la impact, greutatea redusa si capacitatea de prelucrare facila (poate fi turnat, taiat, gravat sau modelat intr-o diversitate uimitoare de forme si finisaje, fara a-i fi compromisa performanta sau durabilitatea).
Insa ceea ce face acrilul cu adevarat revolutionar este adaptabilitatea
-
Noiembrie 14, 2024
Relaxarea intr-o cada plina cu apa fierbinte, eventual si cu spuma si muzica in surdina, se numara printre cele mai vechi si mai la indemana modalitati de scapa de stresul acumulat peste zi si de a le oferi corpului, dar mai ales mintii, o binemeritata pauza.
Inca din Antichitate oamenii au dezvoltat diverse ritualuri in jurul baii (uitandu-ne la exemplul bailor romane, la ritualurile japoneze sau la saunele finlandeze), dar punctul comun a fost apa fierbinte, considerata drept cea mai eficienta ”terapie” pentru relaxare, reducerea tensiunii din corp si instalarea somnolentei.
Dar oricat de benefica este o baie fierbinte nu trebuie sa uitam de siguranta noastra! Aici ne referim, in mod foarte special, la temperatura potrivita a apei, ce nu ar trebui sa fie doar o chestiune de preferinta, ci si de
-
Noiembrie 11, 2024
Curatenia casei este un efort constant, mai ales in baie, camera unde se acumuleaza umezeala, calcar si chiar urme de rugina. Desi rafturile sunt saturate cu numeroase tipuri si branduri de produse de curatenie, cel mai multe dintre ele contin chimicale nocive, au un miros foarte puternic, sunt scumpe si nu isi dovedesc eficacitatea de fiecare data.
Daca in locuinta sunt copii, animale de companie, persoane varstnice sau cu diverse alergii, cea mai naturala solutie pentru a indeparta urmele de rugina din baie este bicarbonatul de sodiu si otetul. Ieftine, fara miros si grad inalt de eficienta, acestea au castigat o popularitate imensa, transformandu-se in ajutoarele de nadejde ale gospodinelor.
Pare incredibil, dar aceasta combinatie functioneaza foarte bine datorita proprietatilor chimice ale fiecarui ingredient. Bicarbonatul de sodiu este un abraziv usor, cu efecte dezinfectante, iar otetul,
-
Octombrie 29, 2024
Achizitia unui (nou) imobil se numara printre cele mai importante, dar mai ales complexe decizii pe care le facem de-a lungul vietii. Nu e ca si cum ti-ai cumpara o pereche noua de adidasi sau un parfum, ci este un angajament financiar urias (pentru multi pe termen de 25-30 de ani).
In momentul in care decidem sa ne cumparam o locuinta nu trebuie sa evaluam doar costurile si aspectele tehnice, ci sa ne asiguram ca spatiul ales va deveni "acasa", va deveni locul care ne reflecta cel mai bine personalitatea, ne ofera confort si ne indeplineasca nevoile de ordin functional si estetic.
In ultimele decenii (cu precadere in perioada 2020-2022), piata imobiliara a suferit o uriasa transformare, in mare masura impulsionata de evolutia stilurilor de viata si a preferintelor cumparatorilor. In trecut, locuinta era
-
Octombrie 18, 2024
Cati dintre noi nu am visat la o baie relaxanta, cu spuma muuuuulta, cateva lumanari parfumate aprinse, muzica in surdina si un pahar de vin? Da, avem atata nevoie de relaxare ca de aer, mai ales cand ziua noastra decurge in stres, deadline-uri si agitatie continua.
Doar imagineaza-ti cum dupa o zi istovitoare intri in casa, iti lasi toate grijile la usa si te indrepti direct catre baie, locul tau de relaxare in care timpul pare sa aiba mai multa rabdare. Departe de ritmul ametitor al vietii cotidiene te asteapta acea cada perfecta, cu apa fierbinte care iti absoarbe tensiunea acumulata si iti permite sa te relaxezi profund.
In esenta, baia nu mai este doar un loc de igiena zilnica, ci s-a transformat intr-un ”refugiu al sufletului”. In designul modern, baile sunt vazute drept veritabile sanctuare de relaxare,
-
Septembrie 30, 2024
Designul interior a cunoscut cea mai mare popularitate in perioada 2020-2022, pe vremea cand pandemia ne tinea inchisi in casa. Desi povestea Covid-19 s-a sfarsit, cele mai multe persoane au ramas setate pe estetica si functionalitate in locuinte, dorindu-si spatii utile, dar care sa le reflecte personalitatea si stilul de viata.
Aceste exigente ale clientilor si-au pus amprenta pe tot ceea ce insumeaza designul interior, iar amenajarile sanitare nu au facut exceptie. Pentru cei mai multi dintre noi, baia era doar o incapere functionala, in care se ingrijeau de igiena zilnica; cu timpul, nevoile s-au schimbat, multi dorindu-si un spatiu de relaxare confortabil si linistit.
Acest fenomen a dat nastere si unei schimbari ale modului in care sunt percepute obiectele sanitare. Nu mai este suficient ca acestea sa indeplineasca o functie specifica; ele trebuie sa aduca si un plus de valoare vizuala si
-
Septembrie 30, 2024
Daca ne gandim doar la ultimul secol, salturile tehnologice au remodelat complet peisajul cotidian, schimbarile fiind vizibile nu doar in modul in care ne deplasam si interactionam cu cei din jur, cat si ne cum gestionam intretinere personala sau menajul. Si, foarte important, nici productia de obiecte sanitare nu a fost uitata!
In trecut, obiectele sanitare erau strict functionale, destinate sa indeplineasca nevoi primare. Astfel, designul si functionalitatea erau limitate, cat despre estetica nici nu putea fi vorba! Dar odata cu accelerarea inovatiilor tehnologice din ultimele decenii, si in produsele sanitare se reflecta o schimbare majora, in special asupra modului in care utilizatorii se raporteaza la confortul zilnic si la importanta igienei.
Senzorii de miscare, robinetele inteligente, toaletele cu functii de spalare automata sau materialele antibacteriene (candva SF) au devenit
-
Septembrie 20, 2024
Epoca victoriana, a carei nume a fost dat de domnia reginei Victoria a Marii Britanii (1837-1901), a fost perioada care si-a pus cel mai mult amprenta asupra designului interior si a stilului de viata, in special datorita faptului ca oamenii au inceput sa se raporteze tot mai mult la ceea ce ”confortul” locuintei avea sa le ofere.
Poate cea mai importanta schimbare (prin prisma confortului si a igienei personale) a fost data de dezvoltarea bailor - pana in epoca victoriana, igiena era un obicei rezervat celor bogati sau o necesitate impusa de religie sau sanatatea publica. Nevoia de igiena in aceasta perioada era (tot mai) evidenta: orasele s-au aglomerat tot mai mult (odata cu industrializarea), deci riscul de boli si epidemii a dus la necesitatea unor spatii dedicate igienei si ingrijirii personale.
Baia inainte de epoca victoriana
Inainte de epoca
-
August 26, 2024
Cand iti planifici designul interior al baii, specialistii sunt de parere ca nu trebuie sa subestimezi rolul pe care mobilierul il joaca in aceasta ecuatie. Pentru ca baia ta sa fie completa, dar mai ales functionala si armonioasa, mobilierul pe care il alegi (sau creezi la comanda) trebuie sa se potriveasca cu stilul folosit in amenajare si dimensiunea spatiului, dar si cu atmosfera pe care ti-o doresti.
Fara doar si poate, mobilierul de baie joaca un rol crucial in maximizarea spatiului disponibil, in crearea unei atmosfere placute si in maximizarea fiecarui centimetru patrat. Astfel, importanta mobilierului in (re)amenajarea baii nu se rezuma doar la alegerea unor piese care sa se potriveasca stilului dorit, ci si la capacitatea acestuia de a transforma un spatiu limitat intr-unul organizat si aerisit.
Top alegeri inspirate
Cand te gandesti la
Login and Registration Form